Tyskland - Willingen

◽Topmoderne kabine- og stolelifte◽Kun ca. 5 timer/500 klimavenlige km fra Danmark
◽Perfekt til børnefamilier◽Fokus på klimavenlige løsninger
◽Masser af p-pladser lige ved kabine-hovedliften


Dine ekstra-fordele ved at rejse med Skitour.dk til Willingen:
◽Garanti for liftkort (begrænset antal for alle andre)
◽Uden ekstra beregning, kan du afhente skiudstyr og liftkort dagen før fra kl. 16 
◽Du får alle penge retur, hvis rejser frarådes


Den oplagte destination til bl.a. børnefamilien
Willingen er den oplagte destination til børnefamilien, der ønsker sig et ægte ski- og vintereventyr for både store og små - uden at skulle bruge alt for meget tid på transport. På blot 5 timer i bilen, når du til Willingen, der ikke alene er udstyret med den længste piste i hele Sauerland (2.000 meter) men også 20 topmoderne skilifte med god kapacitet og ca. 20 km pister.

Willingen er beliggende i skøn natur med udstrakte skove, og fem af de højeste bjerge i Sauerland. Det er en populær skisportsby med sammenhængende pister i hele området, og som typisk byder på 100-110 gode skidage om året.

Se en kort video fra Willingen:


Skiferie uden bidende kulde
I Willingen får du og familien en skiferie uden bidende kulde og hård kuling, som man kan opleve i Norge og Sverige.

Skiområdet i Willingen fungerer med moderne snekanon-anlæg, og sæsonen foregår normalt fra midt/slut december til midten af marts. Til sæson 2022-2023 blev kunst-sne-anlægget markant forbedret, hvilket belønnede sig med en længere sæson end de tidligere år.

I sæson 2023-2024 åbnede pisterne d. 9/12-2023, og sæsonen lukkede i Willingen ned d. 19/2-2024, hvilket skyldes det usædvanligt milde vejr.
I sæson 2022-2023 åbnede pisterne i Willingen d. 14/12-2022, og sæsonen lukkede ned d. 4/4-2023.

Trænger I til at udfordre jer selv på flere pister, end de der findes i Willingen, kommer I til Winterberg på kun 30 min. Vælger du et liftkort på mindst 3 dage, så har du også fuld adgang til liftsystemet i Winterberg.

⭐⭐⭐⭐⭐- Katja - 25/2-2022. Rejste i februar 2022

"Vi valgte Willingen, da de har en ny gondollift, så mine forældre også kunne komme med op på bjerget, selvom de ikke står på ski. Så imens vi stod på ski kunne de hygge sig på bjerget eller i byen. Og så kom de op, når vi skulle spise frokost sammen på bjerget."

Klima, bæredygtighed og kunstsne
Willingen har stort fokus på at skabe klimavenlige og bæredygtige forhold, uden at gå på kompromis med skigæsternes oplevelse. Willingen har en kæmpe kunstig sø på toppen af hovedbjerget, der opsamler regnvand, der bruges til at producere sne. Derudover er der er brugt mange ressourcer på bl.a. solcelle-anlæg til strømproduktion i byen. Byen har fokus på klimavenlig kunstsne-produktion, der til sæsonen 22/23 blev udviklet yderligere, så der kan produceres kunstsne hurtigere og mere effektivt.

Kort om skiområdet i Willingen
Skiområdet i Willingen er de seneste år moderniseret, og i dag fremstår byen med en flot ski-infrastruktur. Området er udstyret med velfungerende og hurtige skilifte og med god forbindelse mellem de enkelte områder. Forholdene er så gode, at der hvert år afholdes World Cup i Skihop i byen.

Skiområdet har hurtige, topmoderne stole- og gondolifte. I de 2 fine skiskole-områder er der naturligvis træk-lifte, men også meget lange rullebånd, som giver begyndere og uerfarne skiløbere et meget let tilgængeligt skiskole-forløb.


Fakta:

  • 1400 meter lang 8-sædes gondolbane ved hovedliften ‘Ettelsberg’
  • Skiområderne er fra 560-830 meter over havets overflade
  • 1.600 gratis parkeringspladser direkte ved liften
  • 14 ekstra lifte - både træklifte og rullebånd
  • 800 meter 6-stoles lift ved Ritzhagen
  • 7 pister til aftenskiløb.


En del af Wintersport Arena Sauerland
Willingen er en del af det store ”Wintersport Arena Sauerland”, der er udstyret med et meget moderne kunstsne-anlæg, 98 lifte og 65 km pister. Området har nye og hurtige stolelifte ved alle centrale steder i skisystemet. Hele dette skiområde har du adgang til, når du køber din ferie med 3 dages liftkort eller mere hos Skitour.dk.

Skiområderne i Sauerland er egnede for både nybegyndere og øvede. Særligt familier nyder forholdene, da der er super gode tilbud til børn - bl.a skiskoler og sjove aktiviteter i sneen.

Der er bygget et stort nyt stoleliftsystem i Willingen, som kombineres med et ny skiskole-område ved Ritzhagen. Og endnu et nyt og hurtigt liftsystem, der gør det lettere at komme mellem Sonnenliften og Köhlerhagen. Snesikkerheden er blevet endnu større, idet et større område nu er udstyret med kunstsneanlæg.

Se mere om de forskellige områder i “Ski-området

PRAKTISK INFO OM AT STÅ PÅ SKI I WILLINGEN:
Skiskole i Willingen
Skiudlejning i Willingen
Skiområdet i Willingen

Hoteller, feriecentre, lejligheder og feriehuse i Willingen
PISTEKORT, INTERAKTIVT
SE FLERE VIDEOER FRA WILLINGEN


Gæstebog

- Joachim - 26/2-2023. Rejste i februar 2023

Vi har været i Winterberg et par gange, men havde også hørt godt om Willingen. Her er ingen problemer med at få en parkeringsplads, hvilket vi har prøvet i Winterberg. Super fine og nye lifter. Skiområdet er en lille smule bedre i Winterberg, men da der ikke er lige så mange mennesker i Willingen, så er der bare mere plads på pisterne og man står aldrig i kø.


- Simon - 25/2-2023. Rejste i februar 2023

Efter at have været i Norge i flere år var det tid til at prøve noget nyt. Kvaliteten i Willingen var helt i top, og så var priserne noget helt andet. Vi havde euro med hjem, og samlet havde skiferien kostet os under det halve af, hvad det plejer at koste os i Norge! Og så er der aldrig kold vind som i Norge og Sverige. Vi ses til næste år.


- Katja - 25/2-2022. Rejste i februar 2022

Vi valgte Willingen, da de har en ny gondollift, så mine forældre også kunne komme med op på bjerget, selvom de ikke står på ski. Så imens vi stod på ski kunne de hygge sig på bjerget eller i byen. Og så kom de op, når vi skulle spise frokost sammen på bjerget.


Snestatistik og snemeldinger fra Skisport.dk: